"Hét honkbaltoernooi voor jongens en meisjes tot 9 jaar"

28 juni 2020

Terug

HCAW wint eerste editie

De Beeballers van de club uit Bussum waren in de finale van het levende eerbetoon aan de eerste Rotterdammer in de Major League met 8-7 nipt te sterk voor de Belgische WBA Foxes. Beide teams hadden zich samen met Birds en Orioles als poulewinnaar geplaats voor de halve eindstrijd. Daarin vielen het Bergschenhoekse Orioles en Birds uiteindelijk af, waarna HCAW de zinderende eindstrijd won en het ingelijste speciale toernooishirt uit handen van voormalig Yankee Robert Eenhoorn in ontvangst mocht nemen.

Voor alle 26 deelnemende teams waren er namens Rotterdamse Sporticonen via bestuursleden Elzelien van Doorn-Kooren, Pim Blokland en voorzitter Ed van Leeuwen medailles, waardoor elke kind een tastbare herinnering overhield aan deelname aan het zesde evenement van de stichting van dit jaar. Bidfood en Royal Smilde zorgden gezamenlijk voor de inmiddels bekende Lunchkrat voor de deelnemers. De kroon op het evenement, dat begon met de traditionele Vlaggenparade, was de aanwezigheid van het Rotterdamse Sporticoon Robert Eenhoorn.  

De tweede editie van de Robert Eenhoorn Classic is in juli 2019. Een exacte datum zal later bekend worden gemaakt. Rotterdamse Sporticonen dankt Neptunus voor de samenwerking plus het kwartet Ard Buijsen, Jan van der Sande, Koos van der Mark en Percy Isenia.